risenta 0d

Är du inte så förtjust i Janssons? Testa att rosta potatisklyftor med skal och dippa i paprikahummus. En mättande och god smakkombo så här i jultider, eller vilken dag som helst! Recept i bio.

Pistagekaka med mascarponekräm

Lättbakad italiensk kaka serverad med lyxig mascarponekräm

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 12 bitar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa pistagekärnorna.
3. Vispa ägg och rårörsocker pösigt.
4. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
5. Blanda mjöl och bakpulver.
6. Rör ner smör, mjölk, pistagekärnor, mjöl och bakpulver i äggsmeten.
7. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 24 cm i diameter.
8. Grädda kakan i ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Mascarponekräm:
Rör samman mascarpone, mjölk och honung till en slät kräm och bred den på kakan.

Ingredienser
  • 150 g Risenta pistagekärnor (osaltade)
  • 2 ägg
  • 1½ dl Risenta rårörsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •  
  • Mascarponekräm:
  •  
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk honung