risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Pistagekaka med mascarponekräm

Lättbakad italiensk kaka serverad med lyxig mascarponekräm

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 12 bitar

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Mixa pistagekärnorna.
3. Vispa ägg och rårörsocker pösigt.
4. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken.
5. Blanda mjöl och bakpulver.
6. Rör ner smör, mjölk, pistagekärnor, mjöl och bakpulver i äggsmeten.
7. Häll smeten i en smord och bröad rund bakform, ca 24 cm i diameter.
8. Grädda kakan i ca 30 min. Låt kakan svalna något i formen innan den stjälps upp.

Mascarponekräm:
Rör samman mascarpone, mjölk och honung till en slät kräm och bred den på kakan.

Ingredienser
  • 150 g Risenta pistagekärnor (osaltade)
  • 2 ägg
  • 1½ dl Risenta rårörsocker
  • 100 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl dinkelmjöl
  • 1 tsk bakpulver
  •  
  • Mascarponekräm:
  •  
  • 250 g mascarpone
  • ½ dl mjölk
  • 2 msk honung