risenta 2d

Grönkål är en stor favorit hos många, men har du testat att använda det i smoothies? Om inte är det dags nu! Toppa med kokosflakes och melonkärnor😍

Pizzadeg

Bjud vännerna på pizzafest!

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 1

Gör så här:

Lös upp jästen i fingervarm mjölk (37°). Tillsätt psylliumhusk och låt svälla i 5 minuter. Blanda kvarg, salt och mjöl, lite åt gången.Tillsätt olja och rör ihop till en jämn deg. Låt jäsa i 30 minuter. Bearbeta degen försiktigt och tillsätt lite mjöl. Kavla ut tunt direkt på smörpapper. Lägg på valfri topping. Grädda ca 10-15 minuter i 250° varmluft, gärna på en varm plåt eller pizzasten.

Ingredienser
  • Pizzadeg:
  • 25 g (1/2 pkt) jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk Risenta psylliumhusk
  • 1/2 dl kvarg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 dl Risenta havremjöl
  •  
  • Förslag topping 1:
  • Tomatpuré
  • Pizzaost, riven
  • Hyvlad squash
  • Tunt skivade champinjoner
  • Timjan
  • Skivad tomat
  • Salt och peppar
  • Några stänk olivolja
  •  
  • Förslag topping 2:
  • Tomatpuré
  • Pizzaost, riven
  • Skivad tomat
  • Tunt skivad chorizo eller salami
  • Färska örter t.ex. basilika, oregano
  • Salt och peppar
  • Några stänk olivolja