risenta 0d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Pizzadeg

Bjud vännerna på pizzafest!

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 1

Gör så här:

Lös upp jästen i fingervarm mjölk (37°). Tillsätt psylliumhusk och låt svälla i 5 minuter. Blanda kvarg, salt och mjöl, lite åt gången.Tillsätt olja och rör ihop till en jämn deg. Låt jäsa i 30 minuter. Bearbeta degen försiktigt och tillsätt lite mjöl. Kavla ut tunt direkt på smörpapper. Lägg på valfri topping. Grädda ca 10-15 minuter i 250° varmluft, gärna på en varm plåt eller pizzasten.

Ingredienser
  • Pizzadeg:
  • 25 g (1/2 pkt) jäst
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 msk Risenta psylliumhusk
  • 1/2 dl kvarg
  • 1 msk rapsolja
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl Risenta bovetemjöl
  • 2 dl Risenta havremjöl
  •  
  • Förslag topping 1:
  • Tomatpuré
  • Pizzaost, riven
  • Hyvlad squash
  • Tunt skivade champinjoner
  • Timjan
  • Skivad tomat
  • Salt och peppar
  • Några stänk olivolja
  •  
  • Förslag topping 2:
  • Tomatpuré
  • Pizzaost, riven
  • Skivad tomat
  • Tunt skivad chorizo eller salami
  • Färska örter t.ex. basilika, oregano
  • Salt och peppar
  • Några stänk olivolja