risenta 4d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Polenta med vitlöksfräst spenat och champinjoner

Smakrik polenta som smakar utmärkt tillsammans med tomatsallad!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Polenta:
1. Koka upp grönsaksbuljongen.
2. Vispa ner polentan och låt småkoka cirka 6 minuter.
3. Häll upp polentagröten i en vattensköljd liten form. Låt svalna.

Frästa grönsaker:
1. Skölj och ansa champinjonerna och dela dem i mindre bitar.
2. Riv spenatbladen i bitar alt. halvtina bladspenaten.
3. Fräs champinjonerna i 1 msk olja i en stekpanna. Ta upp dem när de fått fin färg.
4. Fräs spenaten i 1 msk olja tills all vätska kokat in. Pressa i vitlöksklyftorna och krydda med salt och peppar. Blanda ner champinjonerna.

Servering:
1. Skär den kalla polentakakan i trekanter. Stek dem i den resterande oljan i en stekpanna, cirka 3 minuter på varje sida.
2. Servera polentan med de frästa grönsakerna och toppa med solroskärnor. Servera gärna en tomatsallad till.

Ingredienser
  • 7 ½ dl grönsaksbuljong (vatten + fond el tärning)
  • 1 ½ dl Risenta polenta
  • 300 g champinjoner
  • 750 g färsk spenat eller 2 pkt (à 250 g) djupfryst bladspenat
  • 3 msk olja
  • 2 - 3 vitlöksklyftor
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  •  
  • Garnering:
  • Risenta rostade solroskärnor