risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Potatislimpa

God limpa med lite söt smak av honung.

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 2 limpor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
4. Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.
5. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor .
6. Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.

Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Ingredienser
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl quinoaflingor
  • 10-12 dl Risenta bovetemjöl
  •  
  • Solroskärnor till att "bröa" formen och garnering