risenta 1d

Det är helt fantastiskt att följa er matlagning under #engulvecka! Här är kikärtsbollar med ugnsbakad blomkål, morots- & granatäppelsallad och tahiniyoghurt av @hyperballadpoet, @bellebonieandme, @sannafriborg, @stinagraad, @matildamilano, @theyarp, @mikatoyama, @danielnoshi och @hannaaoholm

Potatislimpa

God limpa med lite söt smak av honung.

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 2 limpor

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Värm vattnet till fingervarmt. Smula ner jästen och rör tills den löst sig.
3. Tillsätt matolja, kummin, honung och salt. Blanda i quinoan och den rivna potatisen.
4. Rör sist i mjölet. Degen ska bli ganska lös.
5. Smörj två brödformar och bröa dem med solroskärnor .
6. Häll brödet i formarna, strö lite solroskärnor på toppen och grädda utan förjäsning i 45 minuter.

Limporna bör få vila en dag innan de skärs upp. Då blir brödet saftigare och smular inte.

Ingredienser
  • 6 dl vatten
  • 25 g jäst
  • 3 msk matolja
  • 3 msk kummin
  • 1 tsk salt
  • 1½ msk honung eller socker
  • 10 fint rårivna potatisar
  • 2 dl quinoaflingor
  • 10-12 dl Risenta bovetemjöl
  • Solroskärnor till att "bröa" formen och garnering