risenta 0d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Frösotto

  • Fiber

    • FIBER11#f7e543
    • EMPTY89.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT15#f7e543
    • EMPTY85.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.50#f7e543
    • EMPTY50.ToString()#fdf8d0

Frösotto är en blandning där vi ersatt en del av riset i en klassisk risotto med solroskärnor och matgryn för en lite nötig smak och spännande textur. Blandningen är förkokt och sedan torkad vilket gör att du kan laga en färdig malted på bara 15 minuter. Den är dessutom kryddad med en smakrik buljong så det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och lite (eller mycket) ost!

Gör så här:

1. Hetta upp 1–2 msk neutral olja i kastrull.

2. Fräs blandningen i 1–2 minuter på medelhög värme.

3. Tillsätt 5 dl vatten och småkoka i 15 min med lock.

4. Ta av från plattan och blanda i 1–2 dl nyriven parmesan, pecorino eller 2–3 msk färskost.

5. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.


Ingredienser:

Risottoris, solroskärnor 28%, orzo (helt matkorn), vegetabilisk buljong (rårismjöl, havssalt, lök, morot, purjolök, tomat, spenat, solrosolja, libbsticka, persilja, rosmarin, muskot, gurkmeja, svartpeppar, vitlök), solrosolja.

Allergener:

Orzo. OBS! Kan innehålla spår av sojabönor och sesamfrön.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1710kJ/410kcal
  • Fett15g
    • -varav mättat fett1,8g
  • Kolhydrater50g
    • -varav sockerarter2,8g
  • Fiber11g
  • Protein12g
  • Salt1,6g