risenta 59d

Inför årets gulaste högtid tycker vi att du ska imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Du hittar receptet på vår glutenfria vallmokaka med mandel och citron i profilen.

Kikärtsbiffar hasselnöt&mandel

EKO

  • Fiber

    • FIBER10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT16#f7e543
    • EMPTY84.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN15#f7e543
    • EMPTY85.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.50#f7e543
    • EMPTY50.ToString()#fdf8d0

Vill du äta mer vegetariskt, men kanske tycker att det är lite krångligt? Med våra kikärtsbiffar är det superenkelt och snabbt att laga en grönare måltid. Det enda du behöver göra är att blanda mixen med vatten och forma till biffar och sen steka, grilla eller köra i ugnen.


Gör så här:
1. Blanda mixen med 2,75 dl hett vatten och lite neutral olja (ex. rapsolja).

2. Forma till biffar. Ett paket ger cirka 4-6 st.

3. Pensla biffarna med rapsolja.

Tillaga:

  • I stekpanna cirka 7 minuter
  • I ugnen på 175 °C i 12-15 minuter.
  • På grillen cirka 7 minuter.
Tips
  • Servera biffarna på rostat surdegsbröd ihop med en sallad och pepparrotsmajonnäs.

Ingredienser:

Kikärtor* 29%, majsmjöl*, rismjöl*, sojabönor*, mandel* 7%, solroskärnor*, pumpakärnor*, hasselnötter* 3%, havssalt, morot*, persilja*, vitlök*, lök*, svartpeppar*, mejram*. *ekologiska ingredienser

Allergener:

Sojabönor. OBS! Kan innehålla spår av andra nötter, jordnötter och sesamfrö.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1710kJ/410kcal
  • Fett16g
    • -varav mättat fett1,5g
  • Kolhydrater50g
    • -varav sockerarter5g
  • Fiber10g
  • Protein 15g
  • Salt3g