risenta 1d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Linsotto

  • Fiber

    • FIBER14#f7e543
    • EMPTY86.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT8#f7e543
    • EMPTY92.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.44#f7e543
    • EMPTY56.ToString()#fdf8d0

Linsotto är en blandning med linser, ärtor, matgryn och knapriga pumpakärnor för en härlig smak och spännande textur. Blandningen är förkokt och sedan torkad vilket gör att du kan laga färdig måltid på bara tio minuter. Den är dessutom kryddad med en smakrik buljong så det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och lite ost!

Gör så här:

1. Hetta upp 1–2 msk neutral olja i kastrull.

2. Fräs blandningen i 1–2 minuter på medelhög värme.

3. Tillsätt 5 dl vatten och småkoka i 10 min med lock.

4. Ta av från plattan och blanda i 1–2 dl nyriven parmesan, pecorino eller 2–3 msk färskost.

5. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.

Ingredienser:

Gröna linser 51%, bitar av gröna ärtor, pumpakärnor, dinkelvete, durra, bitar av gula ärtor, orzo (helt matkorn), vegetabilisk buljong (rårismjöl, havssalt, lök, morot, purjolök, tomat, spenat, solrosolja, libbsticka, persilja, rosmarin, muskot, gurkmeja, svartpeppar, vitlök), solrosolja.

Allergener:

Dinkelvete, orzo. OBS! Kan innehålla spår av sojabönor och sesamfrön.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1520kJ/360kcal
  • Fett8g
    • -varav mättat fett1,3g
  • Kolhydrater44g
    • -varav sockerarter2g
  • Fiber14g
  • Protein22g
  • Salt1,6g

Linsotto

  • Fiber

    • FIBER14#f7e543
    • EMPTY86.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT8#f7e543
    • EMPTY92.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.44#f7e543
    • EMPTY56.ToString()#fdf8d0

Linsotto är en blandning med linser, ärtor, matgryn och knapriga pumpakärnor för en härlig smak och spännande textur. Blandningen är förkokt och sedan torkad vilket gör att du kan laga färdig måltid på bara tio minuter. Den är dessutom kryddad med en smakrik buljong så det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och lite ost!

Gör så här:

1. Hetta upp 1–2 msk neutral olja i kastrull.

2. Fräs blandningen i 1–2 minuter på medelhög värme.

3. Tillsätt 5 dl vatten och småkoka i 10 min med lock.

4. Ta av från plattan och blanda i 1–2 dl nyriven parmesan, pecorino eller 2–3 msk färskost.

5. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.

Ingredienser:

Gröna linser 51%, bitar av gröna ärtor, pumpakärnor, dinkelvete, durra, bitar av gula ärtor, orzo (helt matkorn), vegetabilisk buljong (rårismjöl, havssalt, lök, morot, purjolök, tomat, spenat, solrosolja, libbsticka, persilja, rosmarin, muskot, gurkmeja, svartpeppar, vitlök), solrosolja.

Allergener:

Dinkelvete, orzo. OBS! Kan innehålla spår av sojabönor och sesamfrön.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1520kJ/360kcal
  • Fett8g
    • -varav mättat fett1,3g
  • Kolhydrater44g
    • -varav sockerarter2g
  • Fiber14g
  • Protein22g
  • Salt1,6g

Frösotto

  • Fiber

    • FIBER14#f7e543
    • EMPTY86.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT8#f7e543
    • EMPTY92.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.44#f7e543
    • EMPTY56.ToString()#fdf8d0

Frösotto är en blandning där vi ersatt en del av riset i en klassisk risotto med solroskärnor och matgryn för en lite nötig smak och spännande textur. Blandningen är förkokt och sedan torkad vilket gör att du kan laga en färdig måltid på bara 15 minuter. Den är dessutom kryddad med en smakrik buljong så det enda du behöver göra är att tillsätta vatten och lite (eller mycket) ost!

Gör så här:

1. Hetta upp 1–2 msk neutral olja i kastrull.

2. Fräs blandningen i 1–2 minuter på medelhög värme.

3. Tillsätt 5 dl vatten och småkoka i 15 min med lock.

4. Ta av från plattan och blanda i 1–2 dl nyriven parmesan, pecorino eller 2–3 msk färskost.

5. Smaka eventuellt av med salt och svartpeppar.


Ingredienser:

Risottoris, solroskärnor 28%, orzo (helt matkorn), vegetabilisk buljong (rårismjöl, havssalt, lök, morot, purjolök, tomat, spenat, solrosolja, libbsticka, persilja, rosmarin, muskot, gurkmeja, svartpeppar, vitlök), solrosolja.

Allergener:

Orzo. OBS! Kan innehålla spår av sojabönor och sesamfrön.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1710kJ/410kcal
  • Fett15g
    • -varav mättat fett1,8g
  • Kolhydrater50g
    • -varav sockerarter2,8g
  • Fiber11g
  • Protein12g
  • Salt1,6g