risenta 0d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Polenta

  • Fiber

    • FIBER5#f7e543
    • EMPTY95.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT1#f7e543
    • EMPTY99.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN8#f7e543
    • EMPTY92.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.73#f7e543
    • EMPTY27.ToString()#fdf8d0

Polenta består av grovmalna majskorn och är en klassisk rätt i Italien. Det vanliga tillagningssättet är att man kokar en polentagröt baserad på polenta och buljong som sedan får svalna i en form och bilda en kaka. Kakan skärs i bitar och steks i olja för att slutligen serveras som tillbehör till en god bit kött.

Polenta tillverkas från den inre kärnan på majskornet och är en produkt som är enkel att bryta ned och därmed skonsam och snäll mot det flesta magar.

Ingredienser:

Polenta

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1460kJ/350kcal
  • Fett1g
    • -varav mättat fett<0,1g
  • Kolhydrater73 g
    • -varav sockerarter1g
  • Fiber5g
  • Protein 8 g
  • Salt0,03g