risenta 59d

Inför årets gulaste högtid tycker vi att du ska imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Du hittar receptet på vår glutenfria vallmokaka med mandel och citron i profilen.

Nyponskal

torkade bitar

  • Fiber

    • FIBER12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.68#f7e543
    • EMPTY32.ToString()#fdf8d0

Våra bitar av nyponskal är den självklara ingrediensen när du vill koka din egna nyponsoppa och själv bestämma över mängden socker som är tillsatt. Bitarna fungerar även bra till nyponté, i brödet eller varför inte röra ut dem i filen på morgonen? De bidrar med en härlig syrlighet och fin färg. 

Nyponskal är särskilt rika på C-vitamin som är en av våra viktiga antioxidanter.

Ingredienser:

Nyponskal (Rosa canina, Rosa rubiginosa)

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1370kJ/330kcal
  • Fett1,5g
    • -varav mättat fett<0,1g
  • Kolhydrater68 g
    • -varav sockerarter61g
  • Fiber12g
  • Protein 4 g
  • Salt0,02g