risenta 3d

Ett soligt frukosttips till dig som har börjat jobba eller plugga. ☀️ 120 gram vaniljkvarg 1 dl osötad mandelmjölk 1,5 msk chiafrön Vaniljpulver Topping: mangopure, minikeso och passionsfrukt Foto&Recept: @sara.sjostrand sara.sjostrand

Nyponskal

torkade bitar

  • Fiber

    • FIBER12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.68#f7e543
    • EMPTY32.ToString()#fdf8d0

Våra bitar av nyponskal är den självklara ingrediensen när du vill koka din egna nyponsoppa och själv bestämma över mängden socker som är tillsatt. Bitarna fungerar även bra till nyponté, i brödet eller varför inte röra ut dem i filen på morgonen? De bidrar med en härlig syrlighet och fin färg. 

Nyponskal är särskilt rika på C-vitamin som är en av våra viktiga antioxidanter.

Ingredienser:

Nyponskal (Rosa canina, Rosa rubiginosa)

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1370kJ/330kcal
  • Fett1,5g
    • -varav mättat fett<0,1g
  • Kolhydrater68 g
    • -varav sockerarter61g
  • Fiber12g
  • Protein 4 g
  • Salt0,02g