risenta 0d

Är du inte så förtjust i Janssons? Testa att rosta potatisklyftor med skal och dippa i paprikahummus. En mättande och god smakkombo så här i jultider, eller vilken dag som helst! Recept i bio.

Pistagenötter

  • Fiber

    • FIBER3#f7e543
    • EMPTY97.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT49#f7e543
    • EMPTY51.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN21#f7e543
    • EMPTY79.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0

Nötter är precis som fröer och kärnor något som passar till alla tillfällen. De bidrar dessutom med en varierad textur till diverse rätter och bakverk. 

Pistagenötter är knapriga nötter som passar perfekt till bakningen båda av desserter och hemmagjorda praliner. Använd dem gärna också i en god sallad.

Pistagenötter är naturligt rika på proteiner och järn. 50 g pistagenötter ger dig 25% av ditt dagsbehov av järn. Dessutom är de rika på kalium, fosfor och magnesium.

Ingredienser:

Pistagekärnor

Allergener:

Kan innehålla spår av andra nötter.

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 2540kJ/610kcal
  • Fett49g
    • -varav mättat fett6g
  • Kolhydrater22 g
    • -varav sockerarter7g
  • Fiber3g
  • Protein 21 g
  • Salt*0,01g
  • *naturligt förekommande natrium