risenta 0d

Är du inte så förtjust i Janssons? Testa att rosta potatisklyftor med skal och dippa i paprikahummus. En mättande och god smakkombo så här i jultider, eller vilken dag som helst! Recept i bio.

Havrekärnor

  • Fiber

    • FIBER10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT7#f7e543
    • EMPTY93.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN13#f7e543
    • EMPTY87.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.56#f7e543
    • EMPTY44.ToString()#fdf8d0

Havrekärnan är en solgul liten knaprig kärna som förhöjer smaken i allt från bröd till müsli. Fantastiska att torrosta med lite rårörsocker och kanel, strö över filen, fruktsalladen eller yoghurten och njut!

Forskning har visat att havrens betaglukaner kan bidra till att sänka det skadliga kolesterolet och därmed minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar.

Ingredienser:

Havrekärnor

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1500 kJ/360 kcal
  • Fett7 g
    • -varav mättat fett1,5g
  • Kolhydrater56 g
    • -varav sockerarter1g
  • Fiber10g
  • Protein 13 g
  • Salt*0,005g
  • *naturligt förekommande natrium