risenta 1d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Hirsflingor

  • Fiber

    • FIBER5#f7e543
    • EMPTY95.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN11#f7e543
    • EMPTY89.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.69#f7e543
    • EMPTY31.ToString()#fdf8d0

Hirs tros vara ett av de första sädesslag som människan började odla. Det är ursprungligen en kulturväxt från Ostasien, men odlas numera i Afrika, Asien, Nordamerika och Europa. Hirsflingorna är naturligt glutenfria och goda som gröt, i frukostblandningar och i bröd. De gör sig också bra i många maträtter såsom vegetariska biffar, färser och gratänger.

Hirsflingor är väldigt rika på B-vitamin som annars främst finns i animaliska produkter. De är därför ett bra val för vegetarianer.

Ingredienser:

Hirsflingor

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1540kJ/370kcal
  • Fett4g
    • -varav mättat fett1g
  • Kolhydrater69g
    • -varav sockerarter1,5g
  • Fiber5g
  • Protein 11 g
  • Salt*0,09g
  • Vitamin B60,75
  • *naturligt förekommande natrium