risenta 59d

Inför årets gulaste högtid tycker vi att du ska imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Du hittar receptet på vår glutenfria vallmokaka med mandel och citron i profilen.

Mandelmjöl

  • Fiber

    • FIBER11#f7e543
    • EMPTY89.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT54#f7e543
    • EMPTY46.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN24#f7e543
    • EMPTY76.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0

Mandelmjöl görs av mandlar som blancheras (skalas) och mals till mjöl. Likt övriga nötter är mandeln rik på energi tack vare sitt höga fettinnehåll. Mandelmjöl innehåller även mycket protein, samtidigt som det har ett relativt lågt kolhydratinnehåll.

Mandelmjöl är ljuvligt i söta bakverk som t ex makroner och är en huvudingrediens i mandelmassa. Prova även i matbröd, tårtbottnar, maränger och kakor. Det är också sanslöst gott att panera med.



Ingredienser:

Mandelmjöl

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 2600kJ/620kcal
  • Fett54g
    • -varav mättat fett4g
  • Kolhydrater10g
    • -varav sockerarter7g
  • Fiber11g
  • Protein 24g
  • Salt0,03g