risenta 4d

En pesto behöver varken köpas färdig eller vara dyr att göra. Testa vår pesto med solroskärnor som passar lika bra till salladen som till pastan. 🌱

Nyponskalsmjöl

  • Fiber

    • FIBER12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.68#f7e543
    • EMPTY32.ToString()#fdf8d0

Nyponskalsmjöl är ett härligt syrligt mjöl som görs av torkade nyponskal. Det används främst för att göra hemmagjord nyponsoppa med fördelen att du då kan sockra själv, efter tycke och smak. Mjölet kan också användas till att smakberika rostad müsli, samt vid bakning av både bröd och kakor.

Alla våra nypon kommer från Chile. Eftersom nyponen växer vilt används inga besprutningsmedel, så alla nypon är dessutom snälla mot miljön. 

Nypon är framförallt rika på C-vitamin, vilket är en antioxidant.

1 msk nyponskalsmjöl väger cirka 15g.



Ingredienser:

Mjöl av hela torkade nyponskal

Allergener:

Kan innehålla spår av gluten

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1370kJ/330kcal
  • Fett 1,5g
    • -varav mättat fett 0g
  • Kolhydrater 68g
    • -varav sockerarter61g
  • Fiber 12g
  • Protein 4g
  • Salt* 0,02g
  • C-vitamin 270mg
  • *naturligt förekommande natrium