risenta 59d

Inför årets gulaste högtid tycker vi att du ska imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Du hittar receptet på vår glutenfria vallmokaka med mandel och citron i profilen.

Nyponskalsmjöl

  • Fiber

    • FIBER12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.68#f7e543
    • EMPTY32.ToString()#fdf8d0

Nyponskalsmjöl är ett härligt syrligt mjöl som görs av torkade nyponskal. Det används främst för att göra hemmagjord nyponsoppa med fördelen att du då kan sockra själv, efter tycke och smak. Mjölet kan också användas till att smakberika rostad müsli, samt vid bakning av både bröd och kakor.

Alla våra nypon kommer från Chile. Eftersom nyponen växer vilt används inga besprutningsmedel, så alla nypon är dessutom snälla mot miljön. 

Nypon är framförallt rika på C-vitamin, vilket är en antioxidant.

Ingredienser:

Mjöl av hela torkade nyponskal

Allergener:

Kan innehålla spår av gluten

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1370kJ/330kcal
  • Fett1,5g
    • -varav mättat fett0g
  • Kolhydrater68g
    • -varav sockerarter61g
  • Fiber12g
  • Protein 4g
  • Salt*0,02g
  • C-vitamin450mg
  • *naturligt förekommande natrium