risenta 3d

Ett soligt frukosttips till dig som har börjat jobba eller plugga. ☀️ 120 gram vaniljkvarg 1 dl osötad mandelmjölk 1,5 msk chiafrön Vaniljpulver Topping: mangopure, minikeso och passionsfrukt Foto&Recept: @sara.sjostrand sara.sjostrand

Nyponskalsmjöl

  • Fiber

    • FIBER12#f7e543
    • EMPTY88.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT2#f7e543
    • EMPTY98.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN4#f7e543
    • EMPTY96.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.68#f7e543
    • EMPTY32.ToString()#fdf8d0

Nyponskalsmjöl är ett härligt syrligt mjöl som görs av torkade nyponskal. Det används främst för att göra hemmagjord nyponsoppa med fördelen att du då kan sockra själv, efter tycke och smak. Mjölet kan också användas till att smakberika rostad müsli, samt vid bakning av både bröd och kakor.

Alla våra nypon kommer från Chile. Eftersom nyponen växer vilt används inga besprutningsmedel, så alla nypon är dessutom snälla mot miljön. 

Nypon är framförallt rika på C-vitamin, vilket är en antioxidant.

1 msk nyponskalsmjöl väger cirka 15g.



Ingredienser:

Mjöl av hela torkade nyponskal

Allergener:

Kan innehålla spår av gluten

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1370kJ/330kcal
  • Fett1,5g
    • -varav mättat fett0g
  • Kolhydrater68g
    • -varav sockerarter61g
  • Fiber12g
  • Protein 4g
  • Salt*0,02g
  • C-vitamin450mg
  • *naturligt förekommande natrium