risenta 0d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Vetegroddar

  • Fiber

    • FIBER22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN25#f7e543
    • EMPTY75.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.27#f7e543
    • EMPTY73.ToString()#fdf8d0

Groddar är den delen av växten som ska bilda en ny planta och är därför fulla av viktig näring. Bland annat är vetegroddar rika på fiber och protein.

Vetegroddar gör ditt bröd och dina bullar frasigare och saftigare. De kan också med fördel användas till müsli och gröt.


Ingredienser:

Vetegroddar (gluten)

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1250 kJ/290 kcal
  • Fett9,5 g
    • -varav mättat fett2g
  • Kolhydrater27 g
    • -varav sockerarter11g
  • Fiber22g
  • Protein 25 g
  • Salt0,005g