risenta 3d

Ett soligt frukosttips till dig som har börjat jobba eller plugga. ☀️ 120 gram vaniljkvarg 1 dl osötad mandelmjölk 1,5 msk chiafrön Vaniljpulver Topping: mangopure, minikeso och passionsfrukt Foto&Recept: @sara.sjostrand sara.sjostrand

Vetegroddar

  • Fiber

    • FIBER22#f7e543
    • EMPTY78.ToString()#fdf8d0
  • Fett

    • FETT10#f7e543
    • EMPTY90.ToString()#fdf8d0
  • Protein

    • PROTEIN25#f7e543
    • EMPTY75.ToString()#fdf8d0
  • Kolhyd.

    • KOLHYD.27#f7e543
    • EMPTY73.ToString()#fdf8d0

Groddar är den delen av växten som ska bilda en ny planta och är därför fulla av viktig näring. Bland annat är vetegroddar rika på fiber och protein.

Vetegroddar gör ditt bröd och dina bullar frasigare och saftigare. De kan också med fördel användas till müsli och gröt.


Ingredienser:

Vetegroddar (gluten)

Förvaring:

Förvaras torrt och inte över rumstemperatur.

Näringsvärden per 100 g
  • Energivärde 1250 kJ/290 kcal
  • Fett9,5 g
    • -varav mättat fett2g
  • Kolhydrater27 g
    • -varav sockerarter11g
  • Fiber22g
  • Protein 25 g
  • Salt0,005g