risenta 1d

Smarrig glutenfri semmelkladdkaka 🍩 Ingredienser (portioner 8-10 bitar): 125 g smör 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk malen Santa Maria mald kardemumma 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl Risenta durramjöl 1 krm vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel Florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Smörj en form med avtagbar kant 24 cm i diameter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Smält smör och låt kallna. 4. Blanda ihop alla torra ingredienser. 5. Vispa i ägg och smör. Blanda väl. 6. Häll i formen. 7. Grädda i 20-24 minuter, gott om den är lite kladdig.

Quinoa med apelsin och kryddnejlika

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

Spola quinoan noga och koka enligt anvisning på paketet och låt den svalna. Riv ned skalet och pressa i saften av en apelsin. Blanda i kryddor, valnötter, aprikoser och russin. Smaka av med salt.

Ingredienser
  • 1 ½ dl Risenta röd quinoa
  • 1 ½ dl Risenta vit quinoa
  • 1 apelsin, skal & saft
  • 1 tsk malen kryddnejlika
  • 1 msk honung
  • ½ dl sultanrussin
  • 5 st torkade grovhackade aprikoser
  • 10 st grovhackade valnötter