risenta 0d

Grilla mer grönt i sommar! Med vår gula mat är det hur enkelt som helst. Inspiration och goda recept hittar du på risenta.se/grill

QUINOABOLLAR med tikka masalasås

Serveras i tikka masalasås med råris & färsk koriander

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Rosta spiskummin och koriander i en torr het panna. Mal dem i en mortel. Skala vitlök och ingefära. Pressa ner vitlöken med kryddorna. Finhacka ingefäran, avlägsna kärnorna från chilin och finhacka den och tillsätt den tillsammans med resterande ingredienser. Mortla ihop till en pasta. Det går även bra att mixa allt i en liten matberedare. Ställ åt sidan. Koka råriset på svag värme i 30 min. Salta när riset kokats klart med ½ tsk havssalt. Tillaga quinoaburgarna enligt anvisningarna men tillsätt gärna 1 tsk malen gurkmeja till smeten och forma dem till stora bullar. Skala och hacka gul lök, ingefära och chili. Hacka koriander, spar bladen till servering. Hetta upp kokosolja i en panna med höga kanter, fräs lök, chili, ingefära och korianderstjälkar på medelhög värme tills de mjuknat. Tillsätt tikka masalapastan och fräs lite till. Häll därefter i tomatkross och kokosmjölk, koka upp och sjud i 10 min tills smakerna kommit ihop sig. Smaka av med havssalt, kokospalmsocker och eventuellt grönsaksbuljong. Lägg i de tillagade quinoabollarna och låt dem koka med i 5-10 min. Servera med råris och toppa med färska korianderblad.

Ingredienser
  • TIKKA MASALASÅS:
  • Currypasta tikkamasala ca 1 dl
  • 2 msk hel spiskummin
  • 1 msk hel koriander
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 cm färsk ingefära
  • ½ tsk cayenne
  • 1 tsk chiliflingor
  • 2 tsk garam masala
  • ½ tsk havssalt
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 röd chili
  • 2 msk kokosflingor
  • 2 msk äppelcidervinäger
  •  
  • RIS & BURGARE:
  • 1 pkt quinoaburgare
  • 2 dl Risenta Råris (Eko)
  • 4 dl vatten
  • 1 ½ tsk havssalt
  • 2 gul lök
  • 1 röd chili
  • 5 cm färsk ingefära
  • 1 kruka färsk koriander
  • 1 msk kokosolja
  • 2 msk currypasta, tikka masala
  • 400 g krossade tomater
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 tsk havssalt
  • 1/3 tsk kokospalmsocker
  • 1 tsk grönsaksbuljong