risenta 3d

Mumsigt tips för en gulare midsommar! Vad ska du ha för gult på ditt midsommarbord imorgon? Varför inte baka fröknäcke? Gör sig gott till maten och passar fint som present.

Quinoaburgare med coleslaw och picklad rödlök

Gör så här:

Börja med den picklade rödlöken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt stå och dra i kylen en timme. 

Gör en coleslaw: blanda majonnäs med yoghurt, dijon, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt strimlad kål, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan. 

Tillaga sedan quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet. 

Servera med hamburger­bröd, picklad lök, coleslaw och gärna en srirachamajonnäs.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta quinoaburgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 300 g strimlad vitkål
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 1 knippe persilja
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk örtsalt
  • ¼ tsk tabasco
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar