risenta 2d

Äntligen tid för att binda kransar, dansa runt midsommarstången och inte minst äta gott. Har du missat något till midsommarbordet? Ett sista minuten-tips är ett härligt fröknäcke. Våra färdiga mixer är klara på en timme och finns i smakerna chia, grönkål och rotfrukter. Glad midsommar! #risenta #midsommar

Quinoaburgare med coleslaw och picklad rödlök

Gör så här:

Börja med den picklade rödlöken. Blanda ättika, vatten och socker och rör tills sockret lösts upp. Skiva rödlöken tunt och lägg i lagen. Låt stå och dra i kylen en timme. 

Gör en coleslaw: blanda majonnäs med yoghurt, dijon, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt strimlad kål, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan. 

Tillaga sedan quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet. 

Servera med hamburger­bröd, picklad lök, coleslaw och gärna en srirachamajonnäs.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta quinoaburgare
  • 4 hamburgerbröd
  • 300 g strimlad vitkål
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 1 knippe persilja
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk yoghurt
  • 1 tsk dijonsenap
  • ½ tsk örtsalt
  • ¼ tsk tabasco
  • 1 dl ättika (12%)
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 2 rödlökar