Välkommen Bönlasagne, vår kanske allra mest efterlängtade nyhet. Lasagneplattorna är ekologiska, helt glutenfria och självklart supergoda. #gulanyheter #risenta

Risenta 15 timmar sen

Sugen på en utmaning? Risenta är med och sponsrar Stockholm Tunnelrun och vi har 10 startplatser att dela ut. För att tävla måste du vara över 18 och skriva en kort motivering i kommentarsfältet. Vi väljer ut 10 vinnare på onsdag 1 mars. Sista anmälningsdatum för vinnarna är 3 mars. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till!

Risenta 4 dagar sen

Vad är #engodaremorgon för dig? Vår nya granola är ekologisk, supergod och helt utan tillsatt socker.

Quinoaburgare med sötpotatis frites

Serveras med sötpotatis frites, coleslaw, chili/tomatsås & hamburgerbröd

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

SÖTPOTATIS FRITES:

Sätt ugnen på 215 grader. Skala och skär sötpotatisen i långa 1 cm stavar och lägg i en 3 liters plastpåse. Tillsätt majsstärkelsen täpp till änden av påsen och skaka runt östpotatisen tills alla fått stärkelse på sig. Tillsätt olivolja salt och peppar, skaka runt och stjälp därefter ut sötpotatisen på en ugnsplåt. Baka av i ugnen 25-35 minuter, vänd dem gärna.

COLESLAW:

Blanda majonnäs med yoghurt, dijon, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt de strimlade grönsakerna, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan till servering. Tillaga quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet och servera tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och sötpotatis frites

Ingredienser
  • SÖTPOTATIS FRITES :
  • 1 pkt Quinoaburgare
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 msk olivolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • COLESLAW :
  • 1 rödbeta, ca 150 g strimlad
  • 1/3 rödkålshuvud, ca 300 g strimlad
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 1 knp persilja
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk youghurt
  • 1 tsk dijon
  • ½ tsk örtsalt
  • ¼ tsk tabasco
  • TILL SERVERING:
  • Hamburgerbröd
  • Chilisås
  • Ketchup