risenta 2d

Äntligen tid för att binda kransar, dansa runt midsommarstången och inte minst äta gott. Har du missat något till midsommarbordet? Ett sista minuten-tips är ett härligt fröknäcke. Våra färdiga mixer är klara på en timme och finns i smakerna chia, grönkål och rotfrukter. Glad midsommar! #risenta #midsommar

Quinoaburgare med sötpotatis frites

Serveras med sötpotatis frites, coleslaw, chili/tomatsås & hamburgerbröd

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

SÖTPOTATIS FRITES:

Sätt ugnen på 215 grader. Skala och skär sötpotatisen i långa 1 cm stavar och lägg i en 3 liters plastpåse. Tillsätt majsstärkelsen täpp till änden av påsen och skaka runt östpotatisen tills alla fått stärkelse på sig. Tillsätt olivolja salt och peppar, skaka runt och stjälp därefter ut sötpotatisen på en ugnsplåt. Baka av i ugnen 25-35 minuter, vänd dem gärna.

COLESLAW:

Blanda majonnäs med yoghurt, dijon, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt de strimlade grönsakerna, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan till servering. Tillaga quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet och servera tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och sötpotatis frites

Ingredienser
  • SÖTPOTATIS FRITES :
  • 1 pkt Quinoaburgare
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 msk olivolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • COLESLAW :
  • 1 rödbeta, ca 150 g strimlad
  • 1/3 rödkålshuvud, ca 300 g strimlad
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 1 knp persilja
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk youghurt
  • 1 tsk dijon
  • ½ tsk örtsalt
  • ¼ tsk tabasco
  • TILL SERVERING:
  • Hamburgerbröd
  • Chilisås
  • Ketchup