Våra färdiga blandningar gör det lätt att vara kreativ i köket. Favoriten lins- & orzoblandning är kryddig, mättande och passar perfekt till fisk eller skaldjur. #gulanyheter #risenta

Risenta 0 timmar sen

Har du testat våra bönsnacks och frukt- och nötbitar? Perfekta små mellanmål som bara innehåller naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Just nu kan du köpa 2 valfria för 30 kronor på Pressbyrån.

Risenta 4 dagar sen

De senaste åren har grönkål gått från att främst vara dekoration på julbordet till att toppa kostrådgivarnas listor över supermat. Det beror förmodligen på att grönkålen är fullproppad med järn, C-vitamin och lutein men också för att det är så himla gott. Du har väl förresten inte missat vårt nya fröknäcke med grönkål?

Quinoaburgare med sötpotatis frites

Serveras med sötpotatis frites, coleslaw, chili/tomatsås & hamburgerbröd

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

SÖTPOTATIS FRITES:

Sätt ugnen på 215 grader. Skala och skär sötpotatisen i långa 1 cm stavar och lägg i en 3 liters plastpåse. Tillsätt majsstärkelsen täpp till änden av påsen och skaka runt östpotatisen tills alla fått stärkelse på sig. Tillsätt olivolja salt och peppar, skaka runt och stjälp därefter ut sötpotatisen på en ugnsplåt. Baka av i ugnen 25-35 minuter, vänd dem gärna.

COLESLAW:

Blanda majonnäs med yoghurt, dijon, örtsalt och tabasco i en större bunke. Tillsätt de strimlade grönsakerna, purjolök, persilja och vänd runt. Ställ åt sidan till servering. Tillaga quinoaburgarna enligt anvisningarna på paketet och servera tillsammans med hamburgerbröd, coleslaw och sötpotatis frites

Ingredienser
  • SÖTPOTATIS FRITES :
  • 1 pkt Quinoaburgare
  • 800 g sötpotatis
  • 2 msk majsstärkelse
  • 4 msk olivolja
  • Havssalt och svartpeppar
  • COLESLAW :
  • 1 rödbeta, ca 150 g strimlad
  • 1/3 rödkålshuvud, ca 300 g strimlad
  • 5 cm purjolök, strimlad
  • 1 knp persilja
  • ¾ dl majonnäs
  • 2 msk youghurt
  • 1 tsk dijon
  • ½ tsk örtsalt
  • ¼ tsk tabasco
  • TILL SERVERING:
  • Hamburgerbröd
  • Chilisås
  • Ketchup