risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Quinoaburgare med veganmajjo

Veganburgare med hemmabakt bröd

  • Tid: 60min + 30 min jästid
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Följ anvisningarna på förpackningen. Forma och stek 8 st quinoaburgare i matolja på medelhög värme.

Rör majonnäsen. Ta vitlök, citronsaft, dijonsenap, kikärtsspad och kikärter. Lägg i en hög behållare precis tillräckligt stor för att rymma en stavmixer. Blanda på högsta hastighet långsamt nerifrån och upp tills den är helt slät. Alternativt, lägg ingredienserna i en matberedare. Sedan, med blandaren igång, ringla långsamt i matolja till en slät, krämig blandning.

Baka bröden. Blanda jäst, vatten och råsrörocker i degbunken. Tillsätt mjöl, olivolja och salt. Arbeta degen i 5 minuter på låg hastighet i degblandare/assistent, eller 10 minuter för hand. Jäs 30 minuter i bunken under en kökshandduk.

Ta upp degen på mjölat bord och vik den 4 gånger, knåda inte, forma 8 små runda bröd som får jäsa på plåt under bakduk i 1–2 timmar. Pensla med kikärtsspad (aqua faba) och strö över sesamfrön.

Sätt ugnen på 220 °C, (kombiånga om du har en ångugn). Ställ plåten mitt i ugnen och grädda i cirka 5-8 minuter tills brödet har fått en ljus fin färg.

Låt svalna på galler och pensla bullarna med olivolja, då blir de extra saftiga.

Servera med dina favorittillbehör. På bilden har vi valt skivad tomat, lök och ett salladsblad.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta quinoaburgare
  • VEGAN VITLÖKSMAJONÄS:
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 msk citronsaft
  • 2 tsk dijonsenap
  • 3 msk kikärtsspad
  • 12 kikärtor
  • 2 dl matolja
  • VEGAN BURGER BUNS:
  • 10 gram jäst
  • 1 msk Risenta rårörsocker
  • 1 dl ljummet vatten
  • 2,5 dl mjöl
  • 4 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 msk Risenta sesamfrön
  • 1 msk olivolja till pensling