risenta 0d

Vill du äta något lite extra gott, men som samtidigt går snabbt (och enkelt!) att göra? En mugcake har du klar på bara 15 minuter 😍

Rabarber-cheesecake

Frozen cheescake är ett perfekt avslut på sommarens grillfester!

  • Tid: 9h + 60min
  • Pers/st: 8

Gör så här:

Rabarberkompott:
Koka upp rabarber och socker i en kastrull (ej aluminium) och låt sjuda i ca 25 min på svag värme tills det kokat samman till en kompott. Rör om då och då under tiden. Låt kallna.

Botten:
1. Värm ugnen till 200 grader.
2. Mixa alla ingredienser till bottnen i en matberedare till en smulig deg.
3. Klä botten och sidorna på en springform (Ø 23 cm) med bakplåtspapper.
4.Tryck ut degen i springformen.
5. Grädda i 17-20 min eller tills pajbottnen fått lätt gyllenbrun färg. Låt kallna.

Cheesecakesmet:
1. Separera äggvitorna och gulorna.
2. Vispa äggvitorna till ett vitt, hårt skum i en ren skål och ställ åt sidan.
3. Vispa äggulor och strösocker med elvisp tills det är luftigt och ljusgult.
4. Vispa ner färskosten i äggulesmeten. Vänd ner den vispade grädden, äggviteskummet och den smälta chokladen tills du fått en luftig smet.
5. Rör slutligen ner den kalla rabarberkompotten och häll smeten i springformen. Täck över med plastfilm och ställ i frysen i minst 8 timmar.

Låt cheesecaken stå i rumstemperatur i ca 30 min innan servering och toppa den med solroskärnor, pumpakärnor och vit choklad.

Ingredienser
  • Botten:
  •  
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 125 g smält smör
  • 0,75 dl Risenta rårörsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 dl Risenta solroskärnor
  •  
  • Rabarberkompott:
  •  
  • 450 g strimlade rabarber
  • 1,5 dl Risenta rårörsocker
  •  
  • Fyllning:
  •  
  • 4 ägg
  • 100 g smält vit choklad
  • 3 dl vispgrädde, vispad
  • 1,5 dl strösocker
  • 400 g färskost
  •  
  • Servering:
  •  
  • Risenta solroskärnor
  • Risenta pumpakärnor
  • 20 g riven vit choklad