risenta 0d

Starta dagen med vår mumsiga frögröt och toppa med bär och frukt🍓😍

Rådjurssadel med svamprisotto och västerbotten

  • Tid: 105min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Rådjurssadel:
1. Salta och peppra rådjurssadeln och bryn den runt om.
2. Stek den i ugnen i 125 grader i 30-40 minuter, till en innertemperatur på 57 grader (för rosa kött).
3. Låt köttet vila i 10 minuter innan det skärs upp.

Servera med svamprisotton, samt gärna rödvinssky och lite gelé.

Svamprisotto:
1. Koka upp vatten, buljong och vin i en kastrull. Sänk sedan till låg värme.
2. Hacka löken och fräs den och trattkantarellerna i smör i en stor stek eller traktörpanna. Lägg undan hälften av trattkantarellerna till servering.
3. Tillsätt riset och fräs tills riskornen blivit blanka.
4. Späd med lite buljong i taget på svag värme i 20-25 minuter. Rör om då och då.
5. Innan servering; rör ner riven ost, solroskärnor och resten av trattkantarellerna. Smaka av med salt och rosépeppar.

Ingredienser
  • Rådjurssadel:
  •  
  • 600 g rådjurssadel, urbenad
  • Salt / peppar
  •  
  • Svamprisotto med västerbotten:
  •  
  • 4 dl Risenta Avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • 2 dl hackade färska trattkantareller
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 8-9 dl hönsbuljong
  • 1 dl Risenta naturella solroskärnor
  • 1-2 dl riven västerbotten- eller brännvinsost
  • Salt / rosépeppar