Välkommen Bönlasagne, vår kanske allra mest efterlängtade nyhet. Lasagneplattorna är ekologiska, helt glutenfria och självklart supergoda. #gulanyheter #risenta

Risenta 15 timmar sen

Sugen på en utmaning? Risenta är med och sponsrar Stockholm Tunnelrun och vi har 10 startplatser att dela ut. För att tävla måste du vara över 18 och skriva en kort motivering i kommentarsfältet. Vi väljer ut 10 vinnare på onsdag 1 mars. Sista anmälningsdatum för vinnarna är 3 mars. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Lycka till!

Risenta 4 dagar sen

Vad är #engodaremorgon för dig? Vår nya granola är ekologisk, supergod och helt utan tillsatt socker.

Rigatonigratäng med smakrik färs

Mättande och mustig gratäng som gåt att variera på flera sätt.

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader.
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.
Skala och hacka löken, vitlöken och riv moroten och fräs tillsammans med färsen i stekpanna.
Tillsätt krossade tomater, kanel och spiskummin.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med färsröran och häll ner i en ugnssäker form.
Skiva mozzarellan och lägg på toppen tillsammans med lite riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera gärna gratängen med riven parmesanost och färsk basilika.

Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • Färs:
  • 400 g valfri färs t ex kyckling-, nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • Salt och peppar
  • Parmesanost, riven till servering
  • 1 kruka basilika