Våra färdiga blandningar gör det lätt att vara kreativ i köket. Favoriten lins- & orzoblandning är kryddig, mättande och passar perfekt till fisk eller skaldjur. #gulanyheter #risenta

Risenta 0 timmar sen

Har du testat våra bönsnacks och frukt- och nötbitar? Perfekta små mellanmål som bara innehåller naturliga ingredienser, inget tillsatt socker eller andra onödiga tillsatser. Just nu kan du köpa 2 valfria för 30 kronor på Pressbyrån.

Risenta 4 dagar sen

De senaste åren har grönkål gått från att främst vara dekoration på julbordet till att toppa kostrådgivarnas listor över supermat. Det beror förmodligen på att grönkålen är fullproppad med järn, C-vitamin och lutein men också för att det är så himla gott. Du har väl förresten inte missat vårt nya fröknäcke med grönkål?

Rigatonigratäng med smakrik färs

Mättande och mustig gratäng som gåt att variera på flera sätt.

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader.
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.
Skala och hacka löken, vitlöken och riv moroten och fräs tillsammans med färsen i stekpanna.
Tillsätt krossade tomater, kanel och spiskummin.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med färsröran och häll ner i en ugnssäker form.
Skiva mozzarellan och lägg på toppen tillsammans med lite riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera gärna gratängen med riven parmesanost och färsk basilika.

Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • Färs:
  • 400 g valfri färs t ex kyckling-, nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • Salt och peppar
  • Parmesanost, riven till servering
  • 1 kruka basilika