risenta 2d

Äntligen tid för att binda kransar, dansa runt midsommarstången och inte minst äta gott. Har du missat något till midsommarbordet? Ett sista minuten-tips är ett härligt fröknäcke. Våra färdiga mixer är klara på en timme och finns i smakerna chia, grönkål och rotfrukter. Glad midsommar! #risenta #midsommar

Rigatonigratäng

Snabb och enkel gratäng som går att variera på massor av sätt!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader.

Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken, vitlöken och riv moroten och fräs tillsammans med färsen i stekpanna.

Tillsätt krossade tomater, kanel och spiskummin.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda pastan med färsröran och häll ner i en ugnssäker form.

Skiva mozzarellan och lägg på toppen tillsammans med lite riven ost.

Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera gärna gratängen med riven parmesanost och färsk basilika.


Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • Färs:
  • 400 g valfri färs t ex kyckling-, nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • Salt och peppar
  • Parmesanost, riven till servering
  • 1 kruka basilika