risenta 4d

Så här såg det ut när Clara Henry öppnade sin gula låda från Risenta. Se hela filmen på Claras Youtube-kanal. #engulvecka

Rigatonigratäng med smakrik färs

Mättande och mustig gratäng som gåt att variera på flera sätt.

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader.
Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.
Skala och hacka löken, vitlöken och riv moroten och fräs tillsammans med färsen i stekpanna.
Tillsätt krossade tomater, kanel och spiskummin.
Smaka av med salt och peppar.
Blanda pastan med färsröran och häll ner i en ugnssäker form.
Skiva mozzarellan och lägg på toppen tillsammans med lite riven ost.
Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.
Servera gärna gratängen med riven parmesanost och färsk basilika.

Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  • Färs:
  • 400 g valfri färs t ex kyckling-, nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • Salt och peppar
  • Parmesanost, riven till servering
  • 1 kruka basilika