risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Rigatonigratäng

Snabb och enkel gratäng som går att variera på massor av sätt!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200° grader.

Koka pastan enlig anvisning på förpackningen.

Skala och hacka löken, vitlöken och riv moroten och fräs tillsammans med färsen i stekpanna.

Tillsätt krossade tomater, kanel och spiskummin.

Smaka av med salt och peppar.

Blanda pastan med färsröran och häll ner i en ugnssäker form.

Skiva mozzarellan och lägg på toppen tillsammans med lite riven ost.

Gratinera i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills osten fått fin färg.

Servera gärna gratängen med riven parmesanost och färsk basilika.


Ingredienser
  • 300 g Risenta kikärtspasta Rigatoni
  •  
  • Färs:
  • 400 g valfri färs t ex kyckling-, nöt- eller vegofärs
  • 1 gul lök
  • 1 morot
  • 2 vitlöksklyftor
  • 500g krossade tomater
  • ½ tsk kanel
  • ½ tsk spiskummin
  • 1 mozzarella
  • 1 dl riven gratängost
  • Salt och peppar
  • Parmesanost, riven till servering
  • 1 kruka basilika