risenta 1d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Ris & sesamblandning med kikärtsbiffar

Serveras som en varm sallad med auberginekräm

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 °C

Börja med aubergineröran. Lägg auberginen precis som den är på en oljad ugnsplåt och kör i ugnen cirka 30 minuter. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna på medelhög värme. Ta ut auberginen och låt den svalna i cirka 10 minuter innan du skalar den. Gröp ur auberginen med sked och mixa i en matberedare med sesamfrön, kikärtsmjöl och vitlök. Tillsätt olivoljan i en tunn stråle medan matberedaren snurrar så det bildas en kräm.

Lägg broccoli, blomkål och tomater på en oljad ugnsplåt, salta och peppra och ställ in i ugnen på 200 °C i cirka 15 minuter tills dom fått fin färg. Ta ut och blanda med hackade persiljan.

Tillaga ris- och sesamblandningen enligt anvisningarna på förpackningen. Blanda till kikärtsbiffarna enligt instruktionerna på paketet. Rulla 12 små bollar eller biffar och stek i olja.

Servera allt tillsammans som en varm sallad med auberginekräm.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Ris- och sesamblandning
  • 1 pkt Risenta kikärtsbiffar
  • ca 100 gram broccoli delad i små buketter
  • ca 100 gram blomkål delad i små buketter
  • 12 st delade cocktailtomater
  • 1 knippe hackad bladpersilja
  • 1 st aubergine
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl rostade sesamfrön
  • 1 msk kikärtsmjöl (kan uteslutas)
  • 1 dl olivolja
  • Olja till stekning