risenta 9d

Bästa mellanmålet för en dag på stranden? Chiapudding med kokos och jordgubbar såklart. Går supersnabbt att svänga ihop i färdiga portioner kvällen innan. Receptet finns på risenta.se

Ris- och sesammix med grillade grönsaker, halloumi och tomatpesto

Gör så här:

Börja med tomatpeston. Lägg soltorkade tomater, tomatpuré, vitlök och rostade solrosfrön i matberedaren. Kör på medelhastighet till en slät puré, tillsätt sedan oljan i en tunn stråle. Smaka av med salt och peppar.

Tillaga ris- & sesamblandningen enligt anvisningarna på paketet. Grilla grönsakerna och halloumin på grill eller i panna.

Lägg upp blandningen, de grillade grönsakerna och ruccolan. Toppa med halloumi och tomatpesto.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta ris- & sesamblandning
  • 1 skivad paprika
  • 4 st salladslökar
  • 1 skivad sötpotatis
  • 400 g halloumi
  • 50 g ruccola
  • 100 g soltorkade tomater
  • 2 msk rostade solrosfrön
  • ½ dl olivolja
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 tsk tomatpuré
  • Salt och peppar
  • Olja till stekning