risenta 5d

En pesto behöver varken köpas färdig eller vara dyr att göra. Testa vår pesto med solroskärnor som passar lika bra till salladen som till pastan. 🌱

Rödbetor med västerbotten och pumpakärnor

  • Tid: 60min
  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

Koka rödbetorna mjuka, cirka 45 minuter, i saltat vatten. Skala medan de fortfarande är varma. Dela betorna och blanda med balsamvinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner de färska örterna och smula över västerbottenost. Garnera med pumpakärnor.

Ingredienser
  • 500 g färska rödbetor, gärna små
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger
  • salt och peppar
  • 75 g västerbottenost (eller annan vällagrad hårdost, t.ex. brännvinsost)
  • 100 g färska örter, blandade tex basilika, ruccola, persilja
  • ½ dl Risenta pumpakärnor