risenta 0d

Banan + pannkaka + chia?🥞🍌Unna dig något superenkelt, proteinrikt och gott!

Saffranspannkaka

En oemotståndlig dessert eller ett gott mellanmål. Perfekt i jul- och nyårstider.

  • Tid: 45min
  • Pers/st: ca. 6

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Stöt saffran i en mortel med sockret.

Blanda risgrynsgröt, ägg, grädde, vaniljsocker, mjöl, mandelspån och saffran. Blanda väl och häll i en smord, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).

Grädda i ugnen ca 30 minuter och låt svalna. Servera med vispad grädde och salmbär- eller björnbärssylt (eller er favoritsylt).






Ingredienser
  • 1 liter färdig risgrynsgröt
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl Risenta mandelmjöl
  • ½ dl Risenta kokosmjöl
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mandelspån
  • Smör till formen