risenta 4d

Vi 💛 Gröt! Vår Frögröt har en bas av Steel Cut Oats (klippt havre) som gör att gröten behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning. Det gör att den får en fastare konsistens än traditionell havregrynsgröt.

Saffranspannkaka

En oemotståndlig dessert eller ett gott mellanmål. Perfekt i jul- och nyårstider.

  • Tid: 45min
  • Pers/st: ca. 6

Gör så här:

Sätt ugnen på 175°C.

Stöt saffran i en mortel med sockret.

Blanda risgrynsgröt, ägg, grädde, vaniljsocker, mjöl, mandelspån och saffran. Blanda väl och häll i en smord, ugnssäker form (ca 20 x 30 cm).

Grädda i ugnen ca 30 minuter och låt svalna. Servera med vispad grädde och salmbär- eller björnbärssylt (eller er favoritsylt).






Ingredienser
  • 1 liter färdig risgrynsgröt
  • 1 paket saffran (à 1/2 g)
  • 2 msk strösocker
  • ½ dl Risenta mandelmjöl
  • ½ dl Risenta kokosmjöl
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl vispgrädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Mandelspån
  • Smör till formen