risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Sallad med belugalinser och sötpotatis

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar, blanda med rapsoljan och strö över flingsalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 20 min tills de är gyllene. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Skala och rensa granatäpplet. Hacka salladslöken. Blanda olivolja, honung, chiliflakes, citronsaft och vitlök till en dressing i en stor bunke. Vänd ner sötpotatisen och belugalinserna och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandsalladen på ett uppläggningsfat, strö över linser, sötpotatis, fetaost och granatäpplekärnor. Toppa med salladslök.


Recept Louise Ljung.

Ingredienser
  • 3 dl Risenta svarta belugalinser
  • 2 sötpotatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 granatäpple
  • 200 g fetaost
  • 100 g blandade salladsblad
  • 4 salladslökar
  • Nymalen svartpeppar
  •  
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk saft från citron
  • 1 pressad liten vitlöksklyfta
  • salt