risenta 0d

Nu börjar vårt frukosterbjudande närma sig sitt slut, där du samlar poäng när du köper dina frukostfavoriter. En produkt = en poäng. Läs mer via länken i vår profil 💛

Sallad med belugalinser och sötpotatis

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Skala och dela sötpotatisen i mindre bitar, blanda med rapsoljan och strö över flingsalt. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i ca 20 min tills de är gyllene. Koka belugalinserna enligt anvisning på förpackningen. Skala och rensa granatäpplet. Hacka salladslöken. Blanda olivolja, honung, chiliflakes, citronsaft och vitlök till en dressing i en stor bunke. Vänd ner sötpotatisen och belugalinserna och rör runt. Smaka av med salt och peppar. Lägg blandsalladen på ett uppläggningsfat, strö över linser, sötpotatis, fetaost och granatäpplekärnor. Toppa med salladslök.


Recept Louise Ljung.

Ingredienser
  • 3 dl Risenta svarta belugalinser
  • 2 sötpotatisar
  • 3 msk rapsolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 granatäpple
  • 200 g fetaost
  • 100 g blandade salladsblad
  • 4 salladslökar
  • Nymalen svartpeppar
  •  
  • Dressing:
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk chiliflakes
  • 3 msk saft från citron
  • 1 pressad liten vitlöksklyfta
  • salt