risenta 2d

Grönkål är en stor favorit hos många, men har du testat att använda det i smoothies? Om inte är det dags nu! Toppa med kokosflakes och melonkärnor😍

Sjögräs och kikärtsbiffar

Serveras med bönpasta, wokade grönsaker, lime, chili, koriander och ingefärsdip.

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hetta upp olivolja och sesamolja i en panna med höga kanter. Börja med löken, sänk värmen till medelhög och efter en minut tillsätt övriga ingredienser en i taget. Rör runt i pannan och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt därefter malen koriander, äppelcidervinäger och soja, låt koka in. Blanda ner pastan, ha i lite extra soja, tillsätt zest och juice från limen samt hackad koriander och sesamfrön.

INGEFÄRSDIP:

Rör runt ingredienserna. Smaka av och servera.

Ingredienser
  • 400 g Risenta bönpasta
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 gul lök, skuren i båtar
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 150 g broccoli, skuren i bitar
  • 20 g sockerärtor, strimlade
  • 1 dl majskorn
  • 2 tsk, malen koriander
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk tamari, japansk soja
  • 1 lime, juice och zest
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • INGEFÄRSDIPP:
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk honung
  • ½ tsk örtsalt