risenta 5d

TÄVLING! Du glömmer väl inte bort vår tävling Toppa maten? Dela med dig av ditt bästa toppa-tips under #toppamaten Vi drar en vinnare varje vecka som får ett presentkort på 1000 kr att handla mat för!

Sjögräs och kikärtsbiffar

Serveras med bönpasta, wokade grönsaker, lime, chili, koriander och ingefärsdip.

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hetta upp olivolja och sesamolja i en panna med höga kanter. Börja med löken, sänk värmen till medelhög och efter en minut tillsätt övriga ingredienser en i taget. Rör runt i pannan och fräs grönsakerna några minuter. Tillsätt därefter malen koriander, äppelcidervinäger och soja, låt koka in. Blanda ner pastan, ha i lite extra soja, tillsätt zest och juice från limen samt hackad koriander och sesamfrön.

INGEFÄRSDIP:

Rör runt ingredienserna. Smaka av och servera.

Ingredienser
  • 400 g Risenta bönpasta
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk rostad sesamolja
  • 1 gul lök, skuren i båtar
  • 5 cm ingefära, finhackad
  • ½ röd chili, finhackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 paprika, strimlad
  • 1 morot, strimlad
  • 150 g broccoli, skuren i bitar
  • 20 g sockerärtor, strimlade
  • 1 dl majskorn
  • 2 tsk, malen koriander
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 4 msk tamari, japansk soja
  • 1 lime, juice och zest
  • 1 kruka färsk koriander, hackad
  • 2 msk rostade sesamfrön
  • INGEFÄRSDIPP:
  • 1 ½ dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • ½ tsk honung
  • ½ tsk örtsalt