risenta 1d

Smarrig glutenfri semmelkladdkaka 🍩 Ingredienser (portioner 8-10 bitar): 125 g smör 2 1/2 dl Risenta mandelmjöl (ca 100 g) 1 tsk malen Santa Maria mald kardemumma 2 1/2 dl strösocker 1 1/2 dl Risenta durramjöl 1 krm vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg Till garnering 2 1/2 dl vispgrädde 1/2 dl hackad, rostad sötmandel Florsocker GÖR SÅ HÄR: 1. Smörj en form med avtagbar kant 24 cm i diameter. 2. Sätt ugnen på 175 grader. 3. Smält smör och låt kallna. 4. Blanda ihop alla torra ingredienser. 5. Vispa i ägg och smör. Blanda väl. 6. Häll i formen. 7. Grädda i 20-24 minuter, gott om den är lite kladdig.

Snabba chiafrallor

Färska frallor på mindre än 30 minuter!

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 9 små el 6 större

Gör så här:

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Skala och riv moroten. Vispa äggen fluffigt. Blanda med yoghurt, olja och rivna morötter. Vispa ner de torra ingredienserna och blanda väl. Låt allt stå och svälla i ca 10 minuter. Rulla försiktigt till bullar med blöta händer och lägg på bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och toppa med frön och kärnor. Grädda i ca 15 minuter.

Ingredienser
  • 1 1/2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1 1/2 dl Risenta psylliumhusk
  • 2 msk Risenta vita chiafrön
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 morot, finriven
  • 2 ägg
  • 2 dl yoghurt
  • 3 msk rapsolja eller smält smör
  •  
  • Topping:
  • 1 ägg, till pensling
  • Risenta sesamfrön, vallmofrön
  • och/eller pumpakärnor