risenta 0d

Vill du äta något lite extra gott, men som samtidigt går snabbt (och enkelt!) att göra? En mugcake har du klar på bara 15 minuter 😍

Spenat- och squaschpaj med fetaost

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda pajdegen av 4 dl mandelmjöl, 0,5 deciliter mixade sesamfrön, 75 gram smör, ett ägg och lite salt. Tryck ut degen i en pajform och förgrädda skalet i 10 minuter. Tina fryst hackad spenat i en stekpanna med en skvätt vatten, salt och pressad vitlök. Blanda spenaten med en stanning på två ägg, 2 dl matgrädde av valfri sort, salt och peppar. Hacka schalottenlök och gul lök som du steker med tunna skivor av gul squash. Ner med squashen och löken i pajskalet och på med spenat- och äggstanningen. Toppa med 75-100 gram fetaost och sätt in i drygt 20 minuter på 175 grader.

Ingredienser
  • Pajdeg:
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 4 dl Risenta mandelmjöl
  • 0,5 dl Risenat sesamfrön
  • salt
  •  
  •  
  • Innehåll:
  • 2 dl matgrädde
  • 2 ägg
  • Peppar
  • Salt
  • Schalottenlök
  • Gul lök
  • Pressad vitlök
  • Spenat
  • Squasch
  • Fetaost