risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Svalkande gazpacho

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250° grillfunktion.
2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg på en plåt med skinnsidan uppåt. Rosta högst upp i ugnen i ca 20 min.
3. Klyfta fyra tomater. Skala och skär en gurka i bitar. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken.
4. Ta ut paprikan ur ugnen och lägg i en matberedare eller blender. Mixa tillsammans med grönsakerna och olja till en soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Förvara i kylen till servering.
6. Rosta fröna i en torr stekpanna. Låt svalna.
7. Kärna ur de resterande tomaterna och tärna fint. Kärna ur gurkan och tärna.
8. Toppa soppan med grönsakstärningarna och fröblandninge

Ingredienser
  • 3 paprikor
  • 6 tomater
  • 1½ gurka
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl Risenta frön, t.ex. pumpa, melon, solrosfrö
  • salt och nymald svartpeppar