risenta 1d

Vår kikärtspasta är gjord av 100 % ekologiskt kikärtsmjöl och innehåller alla de nyttigheter som finns naturligt i kikärtan. Om den är god? Laga vår mac ’n’ cheese och smaka själv! Receptet hittar du i bio. #pastamyter #risenta

Svalkande gazpacho

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4-6 port

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 250° grillfunktion.
2. Halvera och kärna ur paprikorna. Lägg på en plåt med skinnsidan uppåt. Rosta högst upp i ugnen i ca 20 min.
3. Klyfta fyra tomater. Skala och skär en gurka i bitar. Skala och klyfta löken. Skala vitlöken.
4. Ta ut paprikan ur ugnen och lägg i en matberedare eller blender. Mixa tillsammans med grönsakerna och olja till en soppa. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Förvara i kylen till servering.
6. Rosta fröna i en torr stekpanna. Låt svalna.
7. Kärna ur de resterande tomaterna och tärna fint. Kärna ur gurkan och tärna.
8. Toppa soppan med grönsakstärningarna och fröblandninge

Ingredienser
  • 3 paprikor
  • 6 tomater
  • 1½ gurka
  • ½ gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2-3 msk rödvinsvinäger
  • ½ dl olivolja
  • 1 dl Risenta frön, t.ex. pumpa, melon, solrosfrö
  • salt och nymald svartpeppar