risenta 5d

En pesto behöver varken köpas färdig eller vara dyr att göra. Testa vår pesto med solroskärnor som passar lika bra till salladen som till pastan. 🌱

Tacobowl med bönsalsa

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Stek färsen enligt anvisning på paketet.

Bönsalsa: Fräs vitlöken i olivolja, tillsätt vita bönor och stek så att de får lite färg. Tillsätt tomater och låt steka med ett par minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta av från värme och vänd i salladslök och jalapeno.Smaka av med salt och peppar.

Lägg sallad i botten på en bowl/skål och lägg på färsen, bönsalsan och övriga ingredienser.

Tips: Servera med nachos av blå majs.


Ingredienser
  • 1 pkt het kryddad kikärtsfärs
  •  
  • Ljummen bönsalsa:
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 brk stora vita bönor
  • 2 tomater, tärnade
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 salladslökar, tunnskivade
  • 1 färsk jalapeno, hackad
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör:
  • 4 salladsblad
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk Srirachasås
  • 4 klyftor lime
  • ½ silverlök i tunna skivor