risenta 5d

TÄVLING! Du glömmer väl inte bort vår tävling Toppa maten? Dela med dig av ditt bästa toppa-tips under #toppamaten Vi drar en vinnare varje vecka som får ett presentkort på 1000 kr att handla mat för!

Tacobowl med bönsalsa

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Stek färsen enligt anvisning på paketet.

Bönsalsa: Fräs vitlöken i olivolja, tillsätt vita bönor och stek så att de får lite färg. Tillsätt tomater och låt steka med ett par minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar. Ta av från värme och vänd i salladslök och jalapeno.Smaka av med salt och peppar.

Lägg sallad i botten på en bowl/skål och lägg på färsen, bönsalsan och övriga ingredienser.

Tips: Servera med nachos av blå majs.


Ingredienser
  • 1 pkt het kryddad kikärtsfärs
  •  
  • Ljummen bönsalsa:
  • 2 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • 1 brk stora vita bönor
  • 2 tomater, tärnade
  • 3 msk vitvinsvinäger
  • 2 salladslökar, tunnskivade
  • 1 färsk jalapeno, hackad
  • salt och peppar
  •  
  • Tillbehör:
  • 4 salladsblad
  • 4 msk turkisk yoghurt
  • 2 msk Srirachasås
  • 4 klyftor lime
  • ½ silverlök i tunna skivor