risenta 11d

Skulle du också vilja äta mer av bönor, linser och kikärtor men tycker det är svårt att hinna med? Du kan enkelt förbereda veckan genom att blötlägga och koka dina bönor redan idag. Färdigkokta håller de sedan fint i kylen i 3–4 dagar. Frys också en eller ett par portioner så att du har färdigkokta bönor och kikärtor att kunna ta fram och snabbt göra nya rätter av 😊

Tomat & kikärtsbullar i krämig tomatsås

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Blanda till mixen enligt recept på förpackningen och forma till bollar, stek gyllene.

Stek lök och vitlök i matolja ett par minuter, häll på krossade tomater och basilika, låt koka ytterligare 5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Lägg sugersnaps i durkslaget och häll av pastavattnet över dem.

Servera bullarna med tomatsås, pasta och lite riven parmesanost.


Ingredienser
  • 1 frp kikärtsbullar tomat & basilika
  • 2 msk matolja
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 vitlökslyfta, pressad
  • ½ kruka basilika, grovhackad
  • 1 brk krossade tomater
  • salt och peppar
  • 300 g Risenta fusilli kikärtspasta, nykokt
  • 200 g sugersnaps, strimlade
  • lite riven parmesanost