risenta 0d

Visste du att julens godaste tillbehör kan bakas glutenfritt? Swipa ➡️ för (enkelt!) recept 😊

Tomat & kikärtsbullar i krämig tomatsås

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Blanda till mixen enligt recept på förpackningen och forma till bollar, stek gyllene.

Stek lök och vitlök i matolja ett par minuter, häll på krossade tomater och basilika, låt koka ytterligare 5 minuter, smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

Lägg sugersnaps i durkslaget och häll av pastavattnet över dem.

Servera bullarna med tomatsås, pasta och lite riven parmesanost.


Ingredienser
  • 1 frp kikärtsbullar tomat & basilika
  • 2 msk matolja
  • 1 gul lök, tärnad
  • 1 vitlökslyfta, pressad
  • ½ kruka basilika, grovhackad
  • 1 brk krossade tomater
  • salt och peppar
  • 300 g Risenta fusilli kikärtspasta, nykokt
  • 200 g sugersnaps, strimlade
  • lite riven parmesanost