risenta 26d

Inför årets gulaste högtid tycker vi att du ska imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Du hittar receptet på vår glutenfria vallmokaka med mandel och citron i profilen.

Sommarscones

Härligt mandelsmakande scones som du svänger ihop snabbt.

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 6 stycken

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. 

Blanda havremjöl, mandelmjöl, krossat linfrö, salt och bakpulver i en skål. 

Tillsätt smöret i bitar och blanda med en gaffel eller i matberedare. 

Tillsätt mjölk och ägg. 

Klicka ut sex stycken scones på en plåt med bakplåtspapper och toppa med melonkärnor.

Grädda i ca 15 minuter, njut gärna med hemmagjort cashewsmör! 

Ingredienser
  • 4 dl Risenta havremjöl
  • 4 dl Risenta mandelmjöl
  • 2 msk Risenta krossat chiafrö
  • ½ tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 rumsvarmt smör
  • 1 ägg
  • 1 ½ dl mjölk
  • melonkärnor till topping