risenta 3d

Äntligen! Nu finns vår nya spaghetti i en ICA-butik nära dig. Med en perfekt blandning av majs, linser och ärtor har vi lyckats med konststycket att skapa en pasta som vi är säkra på blir en ny vardagsfavorit, till och med hos de allra yngsta, kräsnaste kritikerna i familjen.

Vallmobröd (formbröd)

  • Tid: 180min
  • Pers/st: 2 mindre bröd

Gör så här:

1. Blanda samman alla torra ingredienser.
2. Smula jästen i en bunke och rör ut med vatten, tillsätt äggvita, rapsolja och honung.
3. Använd elvisp och vispa ner vätskan i de torra ingredienserna. Vispa ca 5 minuter.
4. Häll degen i en smord brödform ca 1 l. Tryck till degen och, strö över vallmofrö. Låt jäsa ca 30 minuter under bakduk.
5. Ställ en långpanna i ugnen och värm till 250°.
6. Ställ in brödet och häll samtidigt 1 dl vatten i den varma långpannan.
7. Sänk värmen till 200° och grädda brödet ca 1 timme. Låt brödet svalna helt innan du skär i det, bäst blir det om det får vila över natten.

Tips! Detta bröd är supergott att rosta, grilla eller göra varma mackor på.

Ingredienser
  • 3 ½ dl durramjöl
  • 3 ½ dl rismjöl
  • 1 dl psylliumhusk
  • 2 tsk salt
  • 50 g jäst
  • 7 dl vatten, fingervarmt
  • 1 äggvita
  • 1 msk rapsolja
  • ½ dl honung
  • vallmofrö till garnering