risenta 4d

Ge dig själv en god start på dagen. Testa våra fyra nya müslisorter, alla fulla med smak och helt utan tillsatt socker.

Vanilj- och blåbärsbullar

  • Tid: 1,5h + 45min
  • Pers/st: 20

Gör så här:

1. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37°C.
2. Smula jästen i en bunke och tillsätt degspad. Rör tills jästen löst sig.
3. Häll ner salt, socker och cirka 2/3 av mjölet. Arbeta degen smidig.
4. Jäs till dubbel storlek under bakduk.

Fyllning:
1. Rör rumsvarmt smör, vaniljsocker, creamcheese och blåbär till en bredbar massa.
2. Knåda degen noga på mjölat bakbord, arbeta in resten av det sparade mjölet.
3. Dela degen i 2 delar. Kavla ut en del i taget till en tunn rektangel.
4. Bred på fyllningen och rulla ihop. Skär varje degrulle i cirka 10 bitar, beroende på önskad storlek på bullarna. Lägg dem på plåtar täckta med bakplåtspapper.
5. Jäs igen cirka 30 min.
6. Pensla med uppvispat ägg och strö över lite rårörsocker.
7. Grädda på 225°C i 5-7 minuter.

Ingredienser
  • 75 g smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 1 krm salt
  • 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • Cirka 6-7 dl dinkel- eller vetemjöl
  •  
  • Fyllning:
  •  
  • 50 g smör
  • 200 g creamcheese
  • 2 msk vaniljsocker
  • 80 g Risenta blåbär
  • Uppvispat ägg till pensling
  • Risenta rårörsocker till topping