risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande yoghurt. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Banan- och blåbärskaka

Lättlagad, smarrig och glutenfri kaka som passar lika bra till fika som till fest.

Gör så här:

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175°.
2. Smält smör
3. Vispa äggen fluffiga och mosa banan.
4. Blanda torra ingredienser.
5. Tillsätt banan, äggvisp och smör.
6. Vänd ner blåbären försiktigt.
7. Smöra och mjöla en springform. Häll i smeten.
8. Grädda i ca 20 min. Låt svalna.
9. Pudra med florsocker
10. Servera med vaniljkvarg och färska blåbär.

Ingredienser
  • 90 g smör
  • 3 ägg
  • 3/4 dl riven kokos
  • 2 dl Risenta mandelmjöl
  • 1/2 - 2/3 dl Risenta rårörsocker
  • 1/2 tsk vaniljpulver
  • 2 msk Risenta kokosmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 mogna bananer
  • 100 g färska blåbär (stora och söta)
  • Ev. 2 msk agavesirap
  •  
  • Servering:
  • florsocker
  • färska blåbär
  • vaniljkvarg