risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Belugalinser med kokt västerhavstorsk

  • Tid: 1h + 30 min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°C. Dela tomaterna, lägg dem i en ugnsform, salta och peppra. Ringla över lite olivolja och låt dem baka i ugnen i ca 1,5 timme.

Fräs den hackade löken mjuk i lite smör, tillsätt linser och häll på vatten så att det precis täcker. Sjud linserna i ca 15 minuter.

Stek smålökarna gyllene i olja och smör, smaka av med salt och peppar.

Koka upp ca 1 l vatten, salta och sjud torsken försiktigt i ca 6–8 min eller tills innertemperaturen är 50° C.

Häll av linserna och smaka av med salt, peppar, citronjuice, en klick smör, plockad timjan och hackad persilja.

Servera i djup tallrik.

Ingredienser
  • 12 cocktailtomater
  • 1 tsk olivolja
  • 4 dl belugalinser
  • 1 schalottenlök, nhackad 1 vitlöksklyfta, nhackad
  • 1 msk smör
  • 1 knippe timjan
  • 1 dl bladpersilja, hackad 12 steklökar, skalade
  • 1 msk smör
  • 4 bitar torskrygg à 170 g st salt och peppar