risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Bolognese med belugalinser och parmesan

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat. Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.

Koka pastan i saltat vatten.

När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Bönpasta Fettuccine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl Risenta Belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Olivolja att steka i
  • Parmesan till servering