risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande yoghurt. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Bolognese med belugalinser och parmesan

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hacka gul lök och vitlöksklyftor fint och fräs i olja i en stekgryta tills löken mjuknat. Rör ner tomatpuré, belugalinser, krossade tomater, grönsaksbuljong, crème fraiche och vatten. Krydda med honung, balsamvinäger, oregano, basilika, salt och peppar. Lägg på ett lock och låt såsen puttra på i 25 minuter. Rör om då och då och späd med mer vatten vid behov.

Koka pastan i saltat vatten.

När linserna är mjuka är bolognesen klar. Servera med den nykokta pastan och riv över rikligt med parmesan.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta Bönpasta Fettuccine
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl Risenta Belugalinser
  • 400 g krossade tomater
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 dl crème fraîche
  • 3 dl vatten
  • 1 msk honung
  • 1 msk balsamvinäger
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk torkad basilika
  • Olivolja att steka i
  • Parmesan till servering