risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Bönfettucine med rostade rotfrukter

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 225 grader (200 grader varmluft). 2.Skala rödlök och rotfrukter och skär i bitar. Blanda rödlök, rotfrukter samt skalade vitlöksklyftor med citron, olivolja och rosmarinkvistar och häll ut i en ugnsform. Krydda med salt och peppar. 3. Rosta i ca 30 minuter. 4. Koka Risenta grön bönfettuccine enligt anvisning. 5. Blanda rotfrukterna med den kokta pastan. Toppa med rivet citronskal, lite färsk timjan och hyvlad parmesanost.

Ingredienser
  • 1 pkt Risenta grön bönfettuccine
  • 1 kg rotfrukter, (t.ex. palsternacka, morötter, rotselleri, rödbetor)
  • 2 rödlökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 kruka rosmarin
  • 1/2 pressad citron
  • 2 tsk salt
  • svartpeppar
  • 2 msk olivolja
  • Tillbehör: timjan, rivet citronskal, hyvlad parmesanost