risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Bönpasta med linser & rostade grönsaker

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Skala och dela grönsakerna i stora bitar, klyfta löken.

Lägg i en ugnsform och blanda med olivolja, salt och peppar. Rosta ca 15 minuter, ta ut och ringla över honung samt strössla över lite färsk timjan. Rosta ytterligare

10 minuter. Ta ut och blanda med kokta linser.

Blanda nykokt bönpasta med rotfrukter och toppa med grovriven parmesanost, basilika och pinjenötter.

Tips! Vill du ha en krämigare pasta, servera med snabbaste tomatsåsen: Fräs 1 hackad gul lök och

1 pressad vitlöksklyfta i olja utan att det tar färg. Tillsätt 1 burk krossade tomater och koka ihop i

ca 15 minuter. Mixa såsen med 1 msk crème fraîche. Vänd ner en näve grovhackad basilika och smaka av med salt och peppar.


*Zest gör du genom att riva det yttre skalet på citron eller lime på ett rivjärn.

Ingredienser
  • ca 1 kg blandade rotfrukter, t ex: sötpotatis, butternutpumpa, morot, palsternacka, rotselleri
  • 2 rödlökar
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • ½ citron, saft och zest*
  • ½ kruka timjan
  • 2 dl linser, kokta
  • 1 pkt Risenta bönpasta 200 g
  • salt och peppar