risenta 5d

Paj en torsdag? En väldigt trevlig idé, eller hur!

Bowl med avokado och moringakräm

En grön, härlig och framförallt supergod bowl med vår Frösotto som bas tillsammans med krämig avokado och massor av andra gröna godsaker.

  • Pers/st: 4

Gör så här:

Frösotto
Hetta upp rapsolja i en panna. Fräs blandningen i 1-2 minuter på medelhög värme. Tillsätt vin och låt koka in. Häll på vatten och småkoka i ca 15 minuter under lock, rör om och då. 

Avokado- och moringakräm
Gröp ur avokadon och lägg i en bunke. Häll i olivolja och mixa med en stavmixer. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa ihop till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.

Lägg upp allt i en skål och toppa med avokado, zucchini, sugar snaps eller ditt val av topping.

Recept, foto och styling av Diana Dontsova (Diadonna).

Ingredienser
  • Bowl:
  • 1 pkt Risenta Frösotto
  • 1 msk rapsolja
  • 1 dl vitt vin
  • 4 dl vatten
  •  
  • Avokado- och moringakräm:
  • 1 avokado
  • 1/2 burk kokosmjölk
  • 2 msk olivolja
  • 1/2 lime, saften
  • en liten pressad vitlöksklyfta
  • 1 tsk moringa (pulver)
  • 1-2 tsk honung
  • salt
  • peppar
  •  
  • Förslag till topping:
  • 1/2 avokado
  • 1/3 zucchini (spaghettiform)
  • 1-2 dl kokta ärtor
  • salladsblad (bladspenat och
  • ruccola)
  • sugarsnaps
  • salladslök
  • 8 friterad jalapenos
  • skivad lime
  • Risenta svarta sesamfrö
  • flingsalt