risenta 0d

Frukost är ju så mycket mer än smörgås, filtallrik och en kopp kaffe. Frukost kan vara glass till exempel! Att göra egen frukost- eller mellanmålsglass är inte alls svårt. Recept "frukostglass" på risenta.se 😍 GÖR SÅ HÄR: Blanda yoghurt, vaniljpulver och flytande honung. Fördela granola och bär i glassformarna. Klicka över yoghurt och slå formarna hårt mot bordet ett par gånger så all luft försvinner. Sätt i glasspinnarna och frys över natten. Om du inte har glassformar hemma kan du använda dig av vanliga engångsmuggar och bara sticka en glasspinne i mitten. Ta gärna fram en liten stund innan de ska ätas så yoghurtglassen hinner tina lite.

Falafel

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 30-40 st

Gör så här:

Mixa hälften av kikärtorna till en slät smet. Tillsätt resterande mängd och mixa lite kortare så att smeten får lite tuggmotstånd.

Blanda med lök, persilja, salt, spiskummin, majsmjöl och vatten. Färsen ska kännas fuktig. Låt stå ca 30 minuter. Värm frityrolja i en tjockbottnad kastrull eller fritös till 180°C. Forma bollar och lägg några åt gången i frityroljan. När de är lite gyllenbruna och flyter upp till ytan är de färdiga.


Tips: Servera med fefferoni, syrad lök och stark tomatsås.

Ingredienser
  • 500 g kikärtor, blötlagda minst 12 timmar
  • 2 gula lökar (100 g), finhackad
  • 1 dl bladpersilja, finhackad
  • 1 msk salt
  • 1 ½ tsk spiskummin
  • 1 1/4 dl vatten
  • 1 msk majsmjöl, Risenta
  • matolja till fritering