risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

En smakrik och mättande gröt

Vill du ha en hälsosammare och mer mättande frukost? Med inspiration från de senaste frukosttrenderna har Risenta tagit fram frögröt med unik konsistens. Prova två spännande nyheter: Frögröt Dadel & Hasselnöt samt Frögröt Mandel, Cashew & Pekan. De är rika på fiber, utan tillsatt socker och gjorda på Steel Cut Oat, som är klippta havrekärnor. Till skillnad från vanlig havregrynsgröt är den lite fastare i konsistensen. Det ger ett härligt tuggmotstånd och tillsammans med näringsrika fröer och kärnor blir det en smakrik och mättande gröt. 

Smakrik
fpkGrönDadel

Dadel & Hasselnöt

Vår frögröt Dadel & Hasselnöt är helt utan tillsatt socker, med 20% fröer, kärnor & nötter som ger det där extra tuggmotståndet och härlig smak. Smaken Dadel & Hasselnöt ger en naturlig sötma och fungerar utmärkt med andra färska bär, frukt eller vad du nu vill toppa sin frögröt med. Vi kan varmt rekommendera att göra ett eget nötsmör som blir prickarna över ö i frögröten. Den är även rik på fiber och mättar ända fram till lunch eller ger dig bra energi inför och efter ett hårt träningspass.

fpkBlåMandel

Mandel, Cashew & Pekan

En bra start på dagen får du med Frögröt Mandel, Cashew & Pekan. Frögröten innehåller 24% fröer, kärnor & nötter som gör den både god och mättande. Du kokar den snabbt och enkelt på spisen, vår Steel cut oat som vi använder i frögröten, är en mer finklippt variant, vilket ger kortare koktid och vi tycker den får en bättre konsistens än traditionell Steel cut oat. Toppa med dina favoritbär eller frukt. Och självklart är den utan tillsatt socker!

VadArSteelCut

Vad är steel cut oat?

Traditionell Steel Cut Oat kommer ursprungligen från USA och namnet kommer från tillverkningsprocessen. Det är stora stålblad som hackar havrekärnorna i två eller tre delar vilket resulterar i den speciella texturen. Den klippta havren behåller mycket av sin konsistens även efter tillagning, vilket gör att den får en fastare konsistens än vanlig havregrynsgröt. 

Risentas nya Frögröt med steel cut oat!

Vi har använt en extra finklippt variant på Steel Cut Oat jämfört med den traditionella, vilket ger en gröt med kortare koktid och extra tuggmotstånd. Frögröten innehåller även massor av näringsrika fröer och kärnor såsom chiafrö, psylliumfrö och linfrö, samt pumpa- och solroskärnor vilka ökar mättnadskänslan. Frögröten är ett bra alternativ till dig som vill ha en varm och mättande frukost. Den är enkel att tillaga, på 6-7 minuter har du en färdig gröt. Frögröten blir kanske en ny favorit på frukostbordet eller varför inte innan träningspasset?

RisentasNyaFrogrot