risenta 2d

Vad förtjänar mamma om inte en riktigt god frukost när hon vaknar upp på mors dag? Overnight oats med kokosmjölk förbereder du enkelt på kvällen och låter stå i kylen över natten. 🍓 Recept "overnight jordgubbar" på risenta.se Gör så här 1. Blanda 2dl havregryn med 1 tsk kanel i portionsburkar. 2. Blanda 2 dl kokosmjölk med 1msk sirap och 2,5 tsk ginger paste i en separat skål. 3. Häll över kokosmjölkblandningen på havregrynen och sätt in kylen över natten. 4. Fördela frukt, bär och nötter över havregrynen och servera. Ta fram och toppa med dina favortitbär!🍓

Glutenfritt knäcke med apelsin och kummin

Gör så här:

Smula jästen i en bunke. Häll över fingervarmt (37°grader) vatten och rör runt tills jästen löser upp sig. Blanda ner sirap, kummin, salt och skalet från en apelsin. Blanda ner allt mjöl och psyllumhusk till en jämn deg och låt jäsa under bakduk i 30 minuter.

Sätt ugnen på 225° grader. Häll ut degen och dela upp den i fyra delar. Kavla varje del mellan två bakplåtspapper så tunt som möjligt. Nagga den utkavlade degen med gaffel och strö över sesamfrö. Grädda på 225° grader, gärna med grillfunktionen på ugnen i 7-8 minuter eller tills knäckebrödet fått fin färg. Stäng av grillen och sänk värmen till 100° grader och torka knäckebrödet i ca 45 minuter. Låt svalna på ett galler.

Ingredienser
  • 25 g jäst
  • 3 dl vatten
  • 1 msk mörk sirap
  • 1 apelsin
  • 1 tsk kummin
  • ½ tsk salt
  • 2 dl majsmjöl
  • 2 dl bovetemjöl
  • 2 dl durramjöl
  • ½ dl psyllumhusk
  • svarta eller vita sesamfrön till garnering