risenta 5d

Paj en torsdag? En väldigt trevlig idé, eller hur!

Grundrecept risotto

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Hacka schalottenlökarna fint. Smält smöret i en kastrull och fräs löken mjuk. Häll i riset efter någon minut och fräs alltsammans glansigt under 2-3 minuter. Tillsätt vinet. Späd sedan i omgångar och under omrörning med buljongen. Låt riset suga upp all buljong innan mer hälls på. Koka på svag värme i ca 20 minuter tills riset känns mjukt. Rör i den färskrivna parmesanosten och eventuellt en extra klick smör. Smaka av med salt och peppar. Risotto passar bra att servera till kött, fisk och fågel.

Ingredienser
  • 4 dl Risenta Avorioris
  • 2 schalottenlökar
  • 1-2 msk smör
  • 1 dl vitt vin
  • 8-9 dl hönsbuljong
  • 1-2 dl färskriven parmesanost
  • salt & peppar