risenta 0d

Dags för kräftskiva och smarrig västerbottenpaj! 🥧

Hummus

  • Tid: 15min
  • Pers/st: 4-8

Gör så här:

Mixa kikärtor, hackad vitlök och spiskummin i en matberedare. Häll i olivolja och vatten, mixa till krämig konsistens. Smaka av med salt, peppar och saft från citron. Dekorera med tärnad gurka och rädisa, olivolja, persilja och ett stänk paprikapulver.


Tips: Det går också bra att göra hummus av sojabönor! Hummus håller sig länge i kylen och kan också frysas. Variera smaken med hjälp av sumak (mörkt surt pulver av malda sumakbär) eller paprikapulver.

Ingredienser
  • 6 dl kokta kikärtor
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tahini
  • 2 tsk spiskummin
  • 1 citron, saft från
  • 1 ½ dl olivolja
  • 1 dl vatten
  • salt och peppar