risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Pannkakor på kikärtsmjöl

  • Tid: 30min
  • Pers/st: 12 små pannkakor

Gör så här:

Värm en panna på låg värme, tillsätt kokosfett.

Vispa samman kikärtsmjöl, kryddor, bakpulver, vatten och olja till en slät smet.

Stek små plättar långsamt på båda sidorna.

Toppa med dina favorittillbehör!


Ingredienser
  • 1 ½ dl Risenta kikärtsmjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 krm gurkmeja (kan uteslutas)
  • 1 tsk rivet citronskal
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 ½ dl vatten
  • 1 msk matolja
  • 2 msk kokosolja att steka i