risenta 5d

imponera med den här skönheten på efterrättsbordet! Recept "vallmokaka" på risenta.se GÖR SÅ HÄR: 1. Sätt ugnen på 160°. 2. Smörj en rund form med löstagbar botten och ströa med vallmofrö. 3. Blanda alla torra ingredienser. 4. Vispa olja och råsocker fluffigt, tillsätt äggen ett i sänder och citronsaften. 5. Vänd ner de torra ingredienserna och blanda väl. 6. Häll i formen och grädda ca 40 minuter. Ta ut och låt svalna. 7. Vispa färskosten med elvisp och tillsätt honung och vaniljsocker. 8. Bred toppingen på kakan och dekorera med citronskivor och citronmeliss.

Kyckling- och quinoawok

Matig wok med asiatisk touch

  • Tid: 45min
  • Pers/st: 4

Gör så här:

Koka quinoan enligt anvisning och låt den svalna. Tärna kycklingfilén, finhacka vitlöken, skiva purjolöken och strimla paprikan. Stek kycklingen tillsammans med ingefära och vitlök på medelvärme i sesamoljan tills kycklingen blivit genomstekt. Blanda med grönsaker, quinoa, sesamfrön och fisksås. Pressa i limesaften. Låt det bli varmt. Servera gärna med soja.

Ingredienser
  • 3 dl Risenta röd quinoa
  • 500 g kycklingfilé
  • ½ purjolök
  • 2 st paprikor
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 2 vitlöksklyftor
  • ½ dl Risenta vita sesamfrön
  • 2 msk fisksås
  • 1 lime
  • 1 msk sesamolja